El 2018, connecta’t al català!

·        El Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix cursos de català de tots els nivells, des de l'inicial fins al superior, de forma presencial, en línia o combinant les dues modalitats
·        Per a sectors professionals imparteix cursos especialitzats i sessions formatives d'aspectes concrets per millorar la qualitat de l'expressió oral o l'escrita
·        Per practicar la llengua fora de l'aula, també organitza activitats complementàries de llengua i cultura
.         La inscripció comença el dia 1 de desembre

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) proposa per a aquest 2018 cursos de català per millorar les habilitats comunicatives. Amb el lema «Connecta't al català», ofereix un ventall de cursos per aprendre a parlar i a escriure català i per millorar aspectes concrets de la llengua.

Els cursos que ofereixen els 22 centres de normalització lingüística en els 146 punts d'atenció del CPNL garanteixen l'oferta dels diferents nivells de llengua, des de l'inicial fins al superior, en les modalitats presencial, en línia i combinada, i permeten obtenir certificats equivalents oficialment als certificats de la Direcció General de Política Lingüística. A més, el CPNL organitza cursos a mida adreçats a les organitzacions i empreses per atendre necessitats específiques de llengua i aportar els recursos i les pràctiques necessàries d'expressió oral, escrita i de gramàtica.

L'oferta formativa del Consorci aporta eines i recursos perquè els alumnes ampliïn les seves possibilitats de millora lingüística dins i fora de l'aula i puguin relacionar-se oralment i per escrit amb el seu entorn personal i professional. En aquest sentit, el CPNL ofereix formació especialitzada per a les empreses, amb l'objectiu de facilitar l'aprenentatge i l'ús del català en l'entorn laboral, com a eina de competitivitat i valor afegit.

Una oferta flexible, que va més enllà de les aules

El CPNL ofereix cursos en una àmplia franja horària per arribar a tots els públics i que al mateix temps permeti compatibilitzar la formació amb la feina o els estudis.
Les modalitats de formació s'adapten a les noves maneres d'aprendre, a més dels cursos presencials, el CPNL ofereix cursos en línia mitjançant la plataforma Parla.cat, si són cursos generals, i mitjançant l'Aula Mestra si són cursos especialitzats, i també ofereix cursos que combinen la modalitat  presencial i en línia.

A més de les activitats pròpies de l'aula, el Consorci ofereix un gran nombre d'activitats culturals per practicar i aprendre llengua fora de l'aula. Activitats que organitza o que coorganitza amb altres entitats del territori i que a través de la llengua fomenten el coneixement de l'entorn i la cohesió social.

El cercador de cursos del web del Consorci permet buscar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat. La inscripció als cursos del CPNL es farà a partir del desembre.

Certificats oficials

Els cursos del català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci són equivalents als certificats oficials de la DGPL i es corresponen amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

El Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística és una administració pública creada l’any 1989 per la Generalitat de Catalunya i diversos ens locals, amb la finalitat d’afavorir l’ensenyament i fomentar l’ús de la llengua catalana en tots els contextos de la societat i facilitar, així, la cohesió social, també per mitjà del treball en xarxa amb entitats i associacions.

El CPNL, que està integrat per la Generalitat de Catalunya i 135 ens locals, s’organitza a través de 22 centres de normalització lingüística i compta amb 146 punts d’atenció. Dona resposta a les necessitats de formació en llengua catalana de la població adulta i d’assessorament i gestió lingüístics d’empreses i entitats.

Per ampliar aquesta informació:
Gemma Muntané
Directora
CNL de Badalona i Sant Adrià
gmuntane@cpnl.cat
670 31 19 86

Entrades populars