L'abstenció torna a guanyar a La Mina









Una de les característiques de les recents eleccions al Parlament de Catalunya 2012 del pasat dia 25 de Novembre ha estat l'increment de la participació (en 10,78 punts percentuals). Al nostre barri, tot i que ha experimentat un augment de 9,8 punts, l'abstenció torna a ser la guanyadora de les eleccions.


A la ciutat, l'abstenció no supera mai el 38% oscilant fins a un màxim de 6.74 punt respecte a la mitjana de tot Catalunya; però al nostre barri l'abstenció es sitúa en un 60,14% que representa el 37,84% de tota l'abstenció a la ciutat.
Destaquen en aquest resultats, el manteniment del PSC com a primera força a la ciutat tot i perdre vots; la caiguda de CiU que passa a ser la tercera força de la ciutat essent substituïda per el PP; el significatiu increment de Ciutadans (C's) i ERC que gairebé tripliquen el nombre de vots; l'increment, en quasi mil vots,  d'ICV-EUiA i finalment, la consolidació del PxC al municipi.


La distribució del vot al barri, amb una participació del 39,86%, segueix un patró similar al de la ciutat. L'element electoral distintiu i recurrent del barri, com es descriu en aquest article, és l'abstenció que supera en aquestes eleccions el 60%.
Considerant que l'electorat de La Mina representa una quarta part del cens de Sant Adrià del Besós, aconseguir una major participació al barri seria determinant en els resultats electorals de la ciutat.
A continuació trobareu la representació gràfica dels resultats de les eleccions al barri dels anys 2012 i 2010.
LLegir l'article sencer a desdelamina.net 

Entrades populars